O NAMA | KONTAKT

Inovativno izolacijsko rješenje – Knauf Insulation mineralna vuna s ECOSE® tehnologijom – izolacija kao ni jedna druga

Knauf Insulation tržištu nudi najveću inovaciju u proizvodnji izolacija – revolucionarnu ECOSE® tehnologiju! Kompletan asortiman staklene mineralne vune i dio asortimana kamene mineralne vune proizvodi se po toj prirodnoj tehnologiji što Knauf Insulation izdvaja kao vodećeg ponuđača održivih izolacijskih materijala koji tržištu može ponuditi prirodnu izolaciju koja se koristi u gradnji ili obnovi kuća i zgrada.

ŠTA JE ECOSE TECHNOLOGY®

 

ECOSE Technology® je tehnologija veziva koje se koristi za proizvodnju mineralne vune. Koristimo materijale iz prirode i kombiniramo ih s visokim postotkom recikliranog sadržaja – kako bi dobili održive proizvode za izolaciju koji:

  • Osiguravaju toplinsku izolaciju i zaštitu od požara
  • Doprinose kvaliteti unutarnjeg zraka i zvučnoj izolaciji
  • Omogućavaju Vašem domu da diše i ima odličnu mikroklimu
  • Su prijatelji prirode i dugotrajni su

ZAŠTO JE VAŽNA ECOSE® TEHNOLOGIJA?

ECOSE® tehnologija je inovativna tehnologija veziva BEZ fenola i formaldehida, bazirana na brzo obnovljivim materijama umjesto na hemikalijama na bazi nafte. Za proizvodnju mineralne vune s ECOSE® tehnologijom potrebno je manje energije nego za proizvodnju s tradicionalnim vezivom.

Ovo revolucionarno otkriće je omogućilo Knauf Insulationu da zamijeni tradicionalno vezivo u svojim proizvodima s prirodnim i održivim vezivom.

ZBOG ČEGA JE MINERALNA VUNA S ECOSE TECHNOLOGY® TAKO POSEBNA I BOLJA ZA VAS?

Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom nisu nalik drugoj izolaciji – oni su zemljano-smeđe boje bez dodatka umjetnih boja, pigmenata ili akrila. U isto vrijeme i dalje posjeduju izvrsne toplinske i zvučne izolacijske karakteristike, kao i mehaničke karakteristike uz najvišu klasu reakcije na požar – A1 (negorivi materijali)! Izolirate li potkrovlje, kosi krov, pregradni zid ili pod, izolacija s ECOSE® tehnologijom je najbolje rješenje za vas!

Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom ispunjava sve standarde koje izolacijsko rješenje mora da ima:

Kvaliteta unutarnjeg zraka

Prije pandemije, ljudi su provodili skoro 90% svojeg vremena u zatvorenom prostoru! Možete li zamisliti koliko tek sada provodimo? Zapitate li se ikada – kakva je kvaliteta zraka u okruženju gdje najviše boravimo? Svi znamo za vanjsko zagađenje, ali jeste li znali da unutarnji zrak može biti još zagađeniji? Zbog čega? Zbog materijala koji nas okružuju i koji emitiraju visoku razinu neugodnih mirisa i emisija (npr. namještaj, tepisi, zavjese…) Dakle – što možete učiniti da poboljšate ovu situaciju? Prilikom odabira materijala za Vaš dom – zatražite one s niskom razinom isparljivih organskih emisija (Volatile Organic Compounds – VOC) koji neće doprinjeti pogoršanju kvalitete unutarnjeg zraka. Ovo se odnosi i na građevinske materijale – uključujući i izolaciju! Tražite vrhunsku izolaciju za Vaš krov, zidove i podove – tražite ECOSE.

Toplinska izolacija

Kuća Vam je zimi nedovoljno topla i ohladi se čim ugasite grijanje? Ljeti je vruće i potpuno nepodnošljivo čim se ugasi klima-uređaj? Trošite li dodatnu energiju na dogrijavanje u proljeće i jesen? Ako je Vaš odogovor DA na bar jedno od ovih pitanja – onda Vam je potrebna adekvatna izolacija koja će omogućiti održavanje stabilne temperature tijekom svih godišnjih doba. Držite vrućinu ljeti i hladnoću zimi izvan Vašeg doma – uz pomoć izolacije s ECOSE Technology®.

Zaštita od požara

Jeste li znali da je potrebno samo tri minute da požar zahvati cijelu prostoriju? Požari u domovima su danas uobičajeni zato što smo okruženi visoko zapaljivim materijalima. Nažalost, posljedice su obično tragične. Možete li nekako predodrediti požar kada gradite ili renovirate svoj dom? Naravno! Potreban Vam je izolacijski materijal koji će Vas zaštiti u slučaju požara! Materijal mora biti negoriv i ne smije emitiratii štetne plinove ili čestice. Mora biti ECOSE!

Zvučna izolacija

Jeste li znali da je najmanje 20% Europljana koji žive u gradskom području izloženo visokoj buci – od prometa, vozova, industrijskih i građevinskih radova? Buka je ozbiljan i opasan zagađivač i stalna izloženost može prouzrokovati stres, nesanicu i druge zdravstvene poremećaje. Srećom, sada joj se možemo suprotstaviti – bilo da ona dolazi izvana ili iznutra. I da, pogađajte – potrebna Vam je prava zvučna izolacija – a prava je – ECOSE.

Paropropusnost

Osjećate li se ugodnije u pamučnoj/vunenoj/lanenoj odjeći ili u sintetičkoj? Zašto mislite da je tako? Prirodni materijali napravljeni su od vlakana i zato ‘dišu’ – omogućuju i vašoj koži i tijelu da diše. Vaše se tijelo prirodno znoji, a ta će vlaga lako proći kroz Vašu odjeću prirodnog materijala. Sada zamislite kuću s izolacijom. Vrijedi isti princip – potreban joj je izolacijski materijal napravljen od vlakana kako bi mogla disati. Potreban joj je ECOSE.

Zaštita od vlage

Zašto je važno da kuća diše? Jeste li znali da jedna osoba dnevno proizvede 400 ml pare – samo disanjem? Sada pomnožite ovo s brojem članova porodice, dodajte kuhanje, tuširanje, peglanje, pranje i sušenje odjeće. Zamislite svu tu vlagu! Ako joj dozvolimo da ostane unutra, ulazimo u začarani krug kondenzacije, plijesni, alergija, problema s disanjem… Stoga, svakako omogućite svojoj kući vlaknastu izolaciju u vidu mineralne vune koja će paru propustiti van u okoliš! Omogućite joj ECOSE!

Zaštita životne sredine

Sve više i više razmišljate o svom okruženju, ljudskom uticaju na njega, reciklaži, održivom razvoju i malim stvarima koje mijenjaju svijet na bolje? Onda ste na pravom mjestu! Kao što vodite računa o svom zdravlju i sastojcima svojih obroka, isto tako bi trebalo razmšljati i o materijalima kojima ćete izolirati svoju kuću. Materijali bi trebali nastati iz održivih izvora i održive proizvodnje, zdravi za Vas, Vaš dom i Vašu porodicu. Trebali bi biti ECOSE!

Dugotrajnost

Naša izolacija dolazi iz prirode i izgleda prirodno! Ne samo da je dobra za Vaš dom, već će trajati onoliko dugo koliko traje i Vaš dom! Zato što je ECOSE!

DOKAZANA KVALITETA

Među znakovima koji korisniku daju garanciju da se radi o kvalitetnim i održivim materijalima, a koje imaju Knauf Insulation ECOSE proizvodi, nalaze se slijedeći certifikati:

Indoor Air Comfort Gold 

Naši proizvodi s ECOSE Technology® su nagrađeni zlatnim certifikatom Indoor Air Comfort Gold od strane Eurofinsa kao proizvodi s niskim emisijama i certificirani su u skladu sa standardima kvalitete EUCEB za biorazgradljivost vlakana. Osim očiglednih prednosti za Vaš dom, ovo je također garancija zdravijeg proizvodnog okruženja jer se našim ECOSE proizvodima ne dodaje formaldehid.

Blue Angel (Plavi anđeo)

Blue Angel je sveobuhvatna eko oznaka koja se odnosi na proizvode koji su isključivo ili u velikoj mjeri načinjeni od recikliranih vlakana te definira kriterije glede razreda kvalitete iskorištenog recikliranog papira i kemikalija.

DECLARE

Staklena mineralna vuna s ECOSE Technology® je nedavno dobila DECLARE certifikat – izdan od nezavisnog međunarodnog tijela koji garantira da je proizvod detaljno analiziran i da ne sadrži štetne ili nezdrave kemikalije s Crvene liste Međunarodnog instituta za održivu budućnost.

Kontaktirajte KNAUF INSULATION stručnjake za besplatne savjete!

Za sva dodatna pitanja o gradnji, renoviranju, adaptaciji potkrovljasavjete i besplatnu tehničku podršku  kontaktirajte nas putem mail adrese info@potkrovlje.ba ili direktno na našoj Facebook ili Instagram stranici.

Za sva dodatna pitanja, savjete, besplatnu tehničku podršku ili proračune, kontaktirajte nas na mail adresu: kakoizolirati@knaufinsulation.com.

Rado ćemo Vam odgovoriti na pitanja, pomoći sa korisnim savjetima, pružiti tehničku podršku te napraviti besplatnu kalkulaciju potrebnog materijala za izgradnju.

Najbliže prodajno mjesto KNAUF INSULATION proizvoda za izolaciju možete pronaći OVDJE.

Izolacija

Zašto vuna NE MOŽE BEZ FOLIJE kod izolacije potkrovlja?

Ako želite zdrav i udoban život u svom potkrovlju, morate ga izolovati mineralnim vunama. Isto tako, trebalo bi da znamo da samo postavljanje mineralnih...

12 razloga za izolaciju potkrovlja mineralnom vunom Knauf Insulation!

Izolacija se uglavnom radi jednom u životu i zato je treba uraditi najbolje i najkvalitetnije moguće. Na tržištu je mnogo opcija, a proizvodi kompanije...

IZOLACIJA FASADE

Toplinska izolacija vanjskog zida (fasade) ključni je element kod toplinske, protupožarne i zvučne zaštite stambenih objekata. Toplinski gubici kroz vanjske zidove u prosjeku predstavljaju...

Vaša pitanja: Izolacija krovišta i zidova brvnare

Danas sa vama dijelimo pitanje našeg pratioca Zlatka: Pitanje: "Poštovani, U mojim ranijim obraćanjima, Vaši savjeti u pogledu vrste kamene vune, paropropusne-vodonepropusne  folije i parne brane su...

Vaša pitanja: Izolacija tavana iznad stana

I danas sa vama dijelimo savjete naših stručnjaka! Ukoliko i vi imate potrebu sa nama podijeliti neki slučaj gdje ste u nedoumici prilikom gradnje...

Zašto nam je potrebna zaštita od buke?

Posljednjih godinu i po dana ostavili su velike posljedice na nas. Konačno smo zdravlje i vlastitu dobrobit stavili u središte svega što radimo i...

Krovni prozori

Smart Home rješenja za unapređenje potkrovlja

Potkrovlje ima značajan potencijal za transformaciju vašeg životnog prostora u udobnije i efikasnije okruženje. Jedan od ključnih aspekata unapređenja vašeg potkrovlja leži u ugradnji...

Zašto su roletne važne (i) za krovne prozore

Topli i sunčani ljetni dani su fantastični, ali direktna sunčeva svjetlost može zagrijati vaš dom do nepodnošljivih temperatura. Za najbolju zaštitu od toplote, sunčeva...

Kako čistiti i održavati VELUX krovne prozore

Krovni prozori ne samo da unose prirodno svjetlo u naše domove, već i daju estetsku privlačnost i funkcionalnost životnim prostorima. VELUX, renomirani proizvođač ovih...

Uobičajene zablude o zamjeni krovnih prozora – konačno su razotkrivene

Kada je reč o projektima unapređenja doma, zamjena krovnih prozora, često se vezuje za čitav niz zabluda koje mogu odvratiti vlasnike kuća od preuzimanja...

Kreiranje omiljenog prostora u potkrovlju

Svi želimo da živimo u domu koji nam savršeno odgovara. Mjesto u koje kada uđemo možemo da se osjećamo kao da smo stigli na...

10 ideja za krovne prozore u kupaonici

Sve više postajemo svjesni uloge dnevne, prirodne svjetlosti u našem životu, svim benefitima koje prirodna svjetlost ima na naš organizam, kako na naše tijelo...