O NAMA | KONTAKT

Inovativno izolacijsko rješenje – Knauf Insulation mineralna vuna s ECOSE® tehnologijom – izolacija kao ni jedna druga

Knauf Insulation tržištu nudi najveću inovaciju u proizvodnji izolacija – revolucionarnu ECOSE® tehnologiju! Kompletan asortiman staklene mineralne vune i dio asortimana kamene mineralne vune proizvodi se po toj prirodnoj tehnologiji što Knauf Insulation izdvaja kao vodećeg ponuđača održivih izolacijskih materijala koji tržištu može ponuditi prirodnu izolaciju koja se koristi u gradnji ili obnovi kuća i zgrada.

ŠTA JE ECOSE TECHNOLOGY®

 

ECOSE Technology® je tehnologija veziva koje se koristi za proizvodnju mineralne vune. Koristimo materijale iz prirode i kombiniramo ih s visokim postotkom recikliranog sadržaja – kako bi dobili održive proizvode za izolaciju koji:

  • Osiguravaju toplinsku izolaciju i zaštitu od požara
  • Doprinose kvaliteti unutarnjeg zraka i zvučnoj izolaciji
  • Omogućavaju Vašem domu da diše i ima odličnu mikroklimu
  • Su prijatelji prirode i dugotrajni su

ZAŠTO JE VAŽNA ECOSE® TEHNOLOGIJA?

ECOSE® tehnologija je inovativna tehnologija veziva BEZ fenola i formaldehida, bazirana na brzo obnovljivim materijama umjesto na hemikalijama na bazi nafte. Za proizvodnju mineralne vune s ECOSE® tehnologijom potrebno je manje energije nego za proizvodnju s tradicionalnim vezivom.

Ovo revolucionarno otkriće je omogućilo Knauf Insulationu da zamijeni tradicionalno vezivo u svojim proizvodima s prirodnim i održivim vezivom.

ZBOG ČEGA JE MINERALNA VUNA S ECOSE TECHNOLOGY® TAKO POSEBNA I BOLJA ZA VAS?

Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom nisu nalik drugoj izolaciji – oni su zemljano-smeđe boje bez dodatka umjetnih boja, pigmenata ili akrila. U isto vrijeme i dalje posjeduju izvrsne toplinske i zvučne izolacijske karakteristike, kao i mehaničke karakteristike uz najvišu klasu reakcije na požar – A1 (negorivi materijali)! Izolirate li potkrovlje, kosi krov, pregradni zid ili pod, izolacija s ECOSE® tehnologijom je najbolje rješenje za vas!

Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom ispunjava sve standarde koje izolacijsko rješenje mora da ima:

Kvaliteta unutarnjeg zraka

Prije pandemije, ljudi su provodili skoro 90% svojeg vremena u zatvorenom prostoru! Možete li zamisliti koliko tek sada provodimo? Zapitate li se ikada – kakva je kvaliteta zraka u okruženju gdje najviše boravimo? Svi znamo za vanjsko zagađenje, ali jeste li znali da unutarnji zrak može biti još zagađeniji? Zbog čega? Zbog materijala koji nas okružuju i koji emitiraju visoku razinu neugodnih mirisa i emisija (npr. namještaj, tepisi, zavjese…) Dakle – što možete učiniti da poboljšate ovu situaciju? Prilikom odabira materijala za Vaš dom – zatražite one s niskom razinom isparljivih organskih emisija (Volatile Organic Compounds – VOC) koji neće doprinjeti pogoršanju kvalitete unutarnjeg zraka. Ovo se odnosi i na građevinske materijale – uključujući i izolaciju! Tražite vrhunsku izolaciju za Vaš krov, zidove i podove – tražite ECOSE.

Toplinska izolacija

Kuća Vam je zimi nedovoljno topla i ohladi se čim ugasite grijanje? Ljeti je vruće i potpuno nepodnošljivo čim se ugasi klima-uređaj? Trošite li dodatnu energiju na dogrijavanje u proljeće i jesen? Ako je Vaš odogovor DA na bar jedno od ovih pitanja – onda Vam je potrebna adekvatna izolacija koja će omogućiti održavanje stabilne temperature tijekom svih godišnjih doba. Držite vrućinu ljeti i hladnoću zimi izvan Vašeg doma – uz pomoć izolacije s ECOSE Technology®.

Zaštita od požara

Jeste li znali da je potrebno samo tri minute da požar zahvati cijelu prostoriju? Požari u domovima su danas uobičajeni zato što smo okruženi visoko zapaljivim materijalima. Nažalost, posljedice su obično tragične. Možete li nekako predodrediti požar kada gradite ili renovirate svoj dom? Naravno! Potreban Vam je izolacijski materijal koji će Vas zaštiti u slučaju požara! Materijal mora biti negoriv i ne smije emitiratii štetne plinove ili čestice. Mora biti ECOSE!

Zvučna izolacija

Jeste li znali da je najmanje 20% Europljana koji žive u gradskom području izloženo visokoj buci – od prometa, vozova, industrijskih i građevinskih radova? Buka je ozbiljan i opasan zagađivač i stalna izloženost može prouzrokovati stres, nesanicu i druge zdravstvene poremećaje. Srećom, sada joj se možemo suprotstaviti – bilo da ona dolazi izvana ili iznutra. I da, pogađajte – potrebna Vam je prava zvučna izolacija – a prava je – ECOSE.

Paropropusnost

Osjećate li se ugodnije u pamučnoj/vunenoj/lanenoj odjeći ili u sintetičkoj? Zašto mislite da je tako? Prirodni materijali napravljeni su od vlakana i zato ‘dišu’ – omogućuju i vašoj koži i tijelu da diše. Vaše se tijelo prirodno znoji, a ta će vlaga lako proći kroz Vašu odjeću prirodnog materijala. Sada zamislite kuću s izolacijom. Vrijedi isti princip – potreban joj je izolacijski materijal napravljen od vlakana kako bi mogla disati. Potreban joj je ECOSE.

Zaštita od vlage

Zašto je važno da kuća diše? Jeste li znali da jedna osoba dnevno proizvede 400 ml pare – samo disanjem? Sada pomnožite ovo s brojem članova porodice, dodajte kuhanje, tuširanje, peglanje, pranje i sušenje odjeće. Zamislite svu tu vlagu! Ako joj dozvolimo da ostane unutra, ulazimo u začarani krug kondenzacije, plijesni, alergija, problema s disanjem… Stoga, svakako omogućite svojoj kući vlaknastu izolaciju u vidu mineralne vune koja će paru propustiti van u okoliš! Omogućite joj ECOSE!

Zaštita životne sredine

Sve više i više razmišljate o svom okruženju, ljudskom uticaju na njega, reciklaži, održivom razvoju i malim stvarima koje mijenjaju svijet na bolje? Onda ste na pravom mjestu! Kao što vodite računa o svom zdravlju i sastojcima svojih obroka, isto tako bi trebalo razmšljati i o materijalima kojima ćete izolirati svoju kuću. Materijali bi trebali nastati iz održivih izvora i održive proizvodnje, zdravi za Vas, Vaš dom i Vašu porodicu. Trebali bi biti ECOSE!

Dugotrajnost

Naša izolacija dolazi iz prirode i izgleda prirodno! Ne samo da je dobra za Vaš dom, već će trajati onoliko dugo koliko traje i Vaš dom! Zato što je ECOSE!

DOKAZANA KVALITETA

Među znakovima koji korisniku daju garanciju da se radi o kvalitetnim i održivim materijalima, a koje imaju Knauf Insulation ECOSE proizvodi, nalaze se slijedeći certifikati:

Indoor Air Comfort Gold 

Naši proizvodi s ECOSE Technology® su nagrađeni zlatnim certifikatom Indoor Air Comfort Gold od strane Eurofinsa kao proizvodi s niskim emisijama i certificirani su u skladu sa standardima kvalitete EUCEB za biorazgradljivost vlakana. Osim očiglednih prednosti za Vaš dom, ovo je također garancija zdravijeg proizvodnog okruženja jer se našim ECOSE proizvodima ne dodaje formaldehid.

Blue Angel (Plavi anđeo)

Blue Angel je sveobuhvatna eko oznaka koja se odnosi na proizvode koji su isključivo ili u velikoj mjeri načinjeni od recikliranih vlakana te definira kriterije glede razreda kvalitete iskorištenog recikliranog papira i kemikalija.

DECLARE

Staklena mineralna vuna s ECOSE Technology® je nedavno dobila DECLARE certifikat – izdan od nezavisnog međunarodnog tijela koji garantira da je proizvod detaljno analiziran i da ne sadrži štetne ili nezdrave kemikalije s Crvene liste Međunarodnog instituta za održivu budućnost.

Kontaktirajte KNAUF INSULATION stručnjake za besplatne savjete!

Za sva dodatna pitanja o gradnji, renoviranju, adaptaciji potkrovljasavjete i besplatnu tehničku podršku  kontaktirajte nas putem mail adrese info@potkrovlje.ba ili direktno na našoj Facebook ili Instagram stranici.

Za sva dodatna pitanja, savjete, besplatnu tehničku podršku ili proračune, kontaktirajte nas na mail adresu: kakoizolirati@knaufinsulation.com.

Rado ćemo Vam odgovoriti na pitanja, pomoći sa korisnim savjetima, pružiti tehničku podršku te napraviti besplatnu kalkulaciju potrebnog materijala za izgradnju.

Najbliže prodajno mjesto KNAUF INSULATION proizvoda za izolaciju možete pronaći OVDJE.

Izolacija

Odgovaramo na vasa pitanja: Zaštita od buke uz izolaciju

Danas sa vama dijelimo pitanja naših čitaoca - a ovo pitanje se odnosi na oblast zvučne izolacije. Pitanje: Koliko Decibel mineralna vuna ima zastitu od zvuka...

Zašto vuna NE MOŽE BEZ FOLIJE kod izolacije potkrovlja?

Ako želite zdrav i udoban život u svom potkrovlju, morate ga izolovati mineralnim vunama. Isto tako, trebalo bi da znamo da samo postavljanje mineralnih...

Izolacija fasade od kamene vune ili stiropora?

  Činjenica je da zbog nepoznavanja građevinske fizike nastaje 90% grešaka u gradnji, a Ekspandirani Polistiren (EPS), kod nas poznatiji kao stiropor u fasadu ugrađuju...

Izolacija ravnih krovova

Ravni krov je u posljednjih 50 godina čest izbor tipa krova za poslovne, industrijske i poslovno-stambene objekte. Adekvatno projektovan i izolovan krov ima pozitivan...

Kako da pojačate efekte zvučne izolacije u vašem potkrovlju

U ovom članku ćemo malo detaljnije predstaviti kako sve možete uticati na bolju zvučnu izolovanost vašeg potkrovlja.  Već znamo da je mineralna vuna jedan...

Odgovaramo na vaša pitanja: Izolacija vanjskog zida s unutrašnje strane

I danas sa vama dijelimo jedan savjet koji možda i vama može biti koristan PITANJE: "Poštovani, Želim izolirati vanjski zid s unutrašnje strane jednim od vaših proizvoda...

Krov

Solarni krovni sistem LARSO+ svaku kuću transformiše u malu solarnu elektranu

Kompanija Tondach Bosna i Hercegovina u saradnji sa međunarodnim partnerom Energy Dach System GmbH (EDS), sa ciljem unaprijeđenja kulture građenja, na regionalno tržište donosi...

NOVA INOVATIVNA RJEŠENJA I PROIZVODI U KOMPANIJI TONDACH BOSNA I HERCEGOVINA

Tondach Bosna i Hercegovina jedan je od pionira i lidera na domaćem tržištu crijepa i krovne opreme. Proteklih 26 godina naučilo nas je da...

Vodič za renoviranje potkrovlja u 10 koraka

Čest slučaj je da tavan u kući služi kao skladišni prostor, a ovisno o vrsti krova i prostranosti tavana, potkrovlje zapravo ima veliki potencijal....

Novi crijep u prodaji Tondach BiH Kontinent PRO i Tradicional PRO

Kompanija Tondach BiH d.o.o. svoj asortiman je proširila i novim glinenim crijepom MLADOST! Rekonstrukcijom s kraja 2010. i početka 2011.godine, izvršena je ugradnja novog ekstrudera...

NOVO! Talijanski glineni crijep Tognana

NOVO! Kompanija Tondach BiH d.o.o. svoj asortiman je proširila još jednim novim glinenim crijepom! Riječ je o proizvodima talijanskog proizvođača TOGNANA, jednog od  od...

Tondach poklanja – uz kupovinu crijepa krovna folija GRATIS!

Tondach BiH i MLADOST Leskovac vam poklanjaju krovnu foliju! Iskoristite ovu oktobarsku akciju! Za svaki kupljeni engobirani crijep proizvođača MLADOST linije Tradicional PRO i Kontinent...

Krovni prozori

Nova VELUX kolekcija roletni za krovne prozore: Nature Collection

VELUX je lansirao novu kolekciju roletni u kolekciji boja koje vam omogućavaju da unesete mir i spokoj prirode direktno u svoj dom. Napravljene prvenstveno...

Razumijevanje različitih tipova prozora: od prozora za ravne krovove do prozora za kose krovove...

Prozori su važna komponenta svake građevinske strukture, uključujući kuće, kancelarije i komercijalne objekte. Oni omogućavaju prirodno svjetlo, svjež zrak i ventilaciju u zgradi, čineći...

Zamjena prozora bez problema

„Život neće postati bolji slučajno, postaje bolji sa promjenama.” Dođe vrijeme kada prozori ostare, obično nakon 25 ili 30 godina i to je savršeno...

Krovni prozor za dječju sobu – šta odabrati?

Roditelji najbolje znaju da djeca vrlo brzo rastu, a samim time i prerastu – odjeću, cipele, igračke pa čak i prostor u kojem borave....

Kakve pogodnosti očekujete od novog krovnog prozora?

Odlučili ste se za kupovinu ili zamjenu krovnih prozora, ali niste sigurni koje su najbitnije karakteristike i pogodnosti na koje trebate obratiti pažnju prije...

Pogledajte kako je zapušteni tavan postao prekrasan stan u potkrovlju s krovnom terasom

Krovni prozori mogu u potpunosti promijeniti izgled potkrovlja, a upravo je to napravio mladi par iz susjedne Hrvatske, Samobora. Zapušteni i mračni tavan porodične...