O NAMA | KONTAKT

LUFTAKTIV: ELEMENTI KOJI KROVNI KVALITET ZNAČE

Rapidne klimatske promjene garantuju samo jedno: nema garancija! Vrijeme u meteorološkom i egzistencijalnom smislu nas uči da nije dovoljno imati samo čvrste temelje i krov nad glavom, već da je planiranje dugoročnog osiguranja zapravo nova osnova gradnje. 

Kvalitetan crijep će zadovoljiti estetski aspekt gradnje, no promišljanje o funkcionalnosti i sigurnosti ne bi nikako smjelo biti izbačeno iz jednačine. Zato je naša današnja tema – krovna oprema.

Šta je krovna oprema? Najjednostavnije pojašnjeno, krovnu opremu čine građevinski elementi koji nadograđuju i optimiziraju krovni sistem i svaki od njegovih aspekata, sigurnost, funkcionalnost i estetiku. 

Tondach Bosna i Hercegovina svojim kupcima u sklopu Luftaktiv programa nudi asortiman krovne opreme iznimne njemačke kvalitete.

KROVNA FOLIJA – MITOVI I ISTINA

Zbog riječi koja u našem jeziku asocira na izolaciju i nepropusnost, mnogima nije jasan spektar funkcija krovnih folija. Krovne folije predstavljaju esencijalni element gradnje ukoliko želite sigurnost i kvalitet. U vrhu Tondachove ponude u programu Luftaktiv nalaze se BS 150 (150g PP) i BS ULTRA 220 (220g PES filc), a obje dolaze u kompletu sa samoljepljivom trakom. Lakoća montaže je karakteristika višeslojnih membrana koje su garant dugovječnosti krova zbog svoje vodonepropusnosti i visokoparopropusnosti.

Vodonepropusnost i paropropunost krovnih folija iz Luftaktiv asortimana predstavljaju tandem karakteristika koji ne daje samo krovu na dugotrajnosti, već pomaže i očuvanju zdravlja cijele porodice. Ovo je iznimno važna stavka ukoliko želite i potkrovlje pretvoriti u stambeni prostor, a pogotovo ako će u istom boraviti djeca. 

Vodonepropusnost krovnih folija čuva potkrovlje čistim, sprečavajući prodor vode (kiše i snijega) koja sa sobom nosi i nečistoće. S druge strane, jednosmjerna paropropusnost odvodi paru izvan objekta. Proces odvođenja pare je iznimno važan za zdravlje osoba koje borave u prostoru; ukoliko ga ne bi bilo, kondenzacija pare bi direktno utjecala na stvaranje plijesni koja može uzrokovati truljenje i destabilizaciju cijelog krovnog sistema, te opasne alergijske reakcije kod ukućana. 

Implementacija ovih rješenja je jednostavna i zato što Tondachove Luftaktiv folije imaju potpunu  kompatibilnost sa pokrovnim materijalom svih proizvođača na tržištu Bosne i Hercegovine. 

Krovne folije nisu trend u građevini, već odgovor na veoma jednostavno pitanje – šta mogu uraditi da osiguram sigurnost doma, ali i zdravlje onih koje volim?

PROTIV SNIJEGA I NEVREMENA

Pored krovnih folija, Tondach Bosna i Hercegovina je u Luftaktiv program uvrstio i dodatne važne elemente čija je ugradnja sinonim za dugoročnost, funkcionalnost i estetiku krovišta.

Zanemarivanje kvaliteta materijala koji služi u svrhu ozračivanja krova je jedna od češćih greški koje kupci, ali i graditelji prave. Odzračivanje krova je proces koji sprečava zadržavanje vlage, prodor nečistoća u krovnu konstrukciju, sprečavanje vlage i plijesni na krovu, te naseljavanje ptica i većih insekata. 

Instalacija ovih elemenata na strehu, sljemen i greben krova vrši se jednostavno i brzo pomoću podesivih nosača, kopči i samoljepljivih traka. Svaki krov zahtijeva poseban pristup i tehnologiju, ali je lepeza različitih rješenja garancija da će estetika i funkcionalnost krova biti maksimalno očuvani. 

U dijelovima Bosne i Hercegovine koje svake zime prekrije snijeg, ugradnja snjegobrana i sistema za snijeg predstavlja jedan od elemenata promišljene, pametne gradnje. Snijeg koji pada sa krovova može pričiniti ozbiljnu materijalnu štetu samom krovu i vozilima parkiranim uz zgradu, te nanijeti po život opasne povrede ljudima i kućnim ljubimcima.

Snjegobrani predstavljaju trajno i sigurno rješenje kojim se sprečava spadanje snježnog pokrivača s krova. Luftaktiv snjegobrani su neprimjetni, funkcionalni i ne narušavaju izgled krova. 

U Luftaktiv programu nalaze se i kopče protiv nevremena (vjetra) koje se mogu ugraditi naknadno, te se one za najveću sigurnost kombiniraju sa vijcima kojima se crijep učvršćuje na području grebena, strehe, sljemena i ruba krova. 

Antenski izlazi, solarni držači, izlazi na krov, nosači, brtve i ostale zaštitne mreže iz Luftaktiv ponude pomoći će da topli i sigurni dom ostane upravo takav, kakvim ste ga i zamislili.

Mnogi kažu da život i posao nisu sprint, već maraton. Prenesimo ovu analogiju na sam životni vijek krova; maraton će biti uspješno istrčan ukoliko je obavljen trening (odluka o gradnji) i trčanje nakon pucnja iz startnog pištolja (gradnja krova). 

Maratonci znaju da su planiranje i minimiziranje mogućnosti ozljede od krucijalne važnosti za kvalitetan rezultat. Upravo nabavka krovne opreme predstavlja planiranje i minimiziranje mogućnosti pojavljivanja problema. 

Ne dajte se uvjeriti da je odbijanje ugradnje dodatne opreme ekonomično rješenje. Na maraton ne bi izašli kockajući se sa vlastitim zdravljem – zato nemojte to činiti ni sa vašim domom.

Za više informacija o LUFAKTIV krovnoj opremi kontaktirajte Tondach putem OLX prodavnice ili telefonski na +38762930160

Najbliže PRODAJNO MJESTO proizvoda iz asortimana Tondach Bosna i Hercegovina kao i OVLAŠTENE MAJSTORE u vašoj blizini možete pronaći OVDJE.

Kontaktirajte nas za informacije o proizvodima, besplatno tehničko savjetovanje i podršku direktno putem mail adrese: office@tondach.ba ili pozovite na broj telefona:  +387 33 562 710

www.tondachbih.olx.ba

 

Izolacija

Zašto vuna NE MOŽE BEZ FOLIJE kod izolacije potkrovlja?

Ako želite zdrav i udoban život u svom potkrovlju, morate ga izolovati mineralnim vunama. Isto tako, trebalo bi da znamo da samo postavljanje mineralnih...

12 razloga za izolaciju potkrovlja mineralnom vunom Knauf Insulation!

Izolacija se uglavnom radi jednom u životu i zato je treba uraditi najbolje i najkvalitetnije moguće. Na tržištu je mnogo opcija, a proizvodi kompanije...

IZOLACIJA FASADE

Toplinska izolacija vanjskog zida (fasade) ključni je element kod toplinske, protupožarne i zvučne zaštite stambenih objekata. Toplinski gubici kroz vanjske zidove u prosjeku predstavljaju...

Vaša pitanja: Izolacija krovišta i zidova brvnare

Danas sa vama dijelimo pitanje našeg pratioca Zlatka: Pitanje: "Poštovani, U mojim ranijim obraćanjima, Vaši savjeti u pogledu vrste kamene vune, paropropusne-vodonepropusne  folije i parne brane su...

Vaša pitanja: Izolacija tavana iznad stana

I danas sa vama dijelimo savjete naših stručnjaka! Ukoliko i vi imate potrebu sa nama podijeliti neki slučaj gdje ste u nedoumici prilikom gradnje...

Zašto nam je potrebna zaštita od buke?

Posljednjih godinu i po dana ostavili su velike posljedice na nas. Konačno smo zdravlje i vlastitu dobrobit stavili u središte svega što radimo i...

Krovni prozori

Smart Home rješenja za unapređenje potkrovlja

Potkrovlje ima značajan potencijal za transformaciju vašeg životnog prostora u udobnije i efikasnije okruženje. Jedan od ključnih aspekata unapređenja vašeg potkrovlja leži u ugradnji...

Zašto su roletne važne (i) za krovne prozore

Topli i sunčani ljetni dani su fantastični, ali direktna sunčeva svjetlost može zagrijati vaš dom do nepodnošljivih temperatura. Za najbolju zaštitu od toplote, sunčeva...

Kako čistiti i održavati VELUX krovne prozore

Krovni prozori ne samo da unose prirodno svjetlo u naše domove, već i daju estetsku privlačnost i funkcionalnost životnim prostorima. VELUX, renomirani proizvođač ovih...

Uobičajene zablude o zamjeni krovnih prozora – konačno su razotkrivene

Kada je reč o projektima unapređenja doma, zamjena krovnih prozora, često se vezuje za čitav niz zabluda koje mogu odvratiti vlasnike kuća od preuzimanja...

Kreiranje omiljenog prostora u potkrovlju

Svi želimo da živimo u domu koji nam savršeno odgovara. Mjesto u koje kada uđemo možemo da se osjećamo kao da smo stigli na...

10 ideja za krovne prozore u kupaonici

Sve više postajemo svjesni uloge dnevne, prirodne svjetlosti u našem životu, svim benefitima koje prirodna svjetlost ima na naš organizam, kako na naše tijelo...